Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Đurđevdanski Dečji karneval
 
 

Đurđevdanski Dečji karneval

Na Đurđevdan, 6. maja, 2013. godine, turistička organizacija Kragujevca organizuje osmi Dečji karneval, u okviru proslave Dana Grada.

Istovremeno, to je i prilika da se najmlađi pripreme za maskenbal i učestvuju u takmičenju za najbolje maske. Svi zainteresovani za ovo takmičenje treba da se prijave u Turističkom informativnom centru, na platou nekadašnje Robne kuće, u ulici Dr Zorana Đinđića br. 11, ili putem telefona: 034/ 335-302 i 034/301-306. Napominjemo da se zbog praznika, možete prijaviti još danas i sutra od 8 do 20 časova, kao i u subotu od 9 do 15 časova, jer su ostali dani neradni.

Takmičenje će biti organizovano u tri kategorije: pojedinačna maska, porodična maska i grupna maska (koja može da ima od 3 do 10 učesnika). Za najbolje maske obezbeđene su brojne i raznovrsne nagrade, naših sponzora, a za prijavu je potrebno navesti imena učesnika i naziv maske.

Danas je u Sali Skupštine Grada GTO “Kragujevac“ organizovala poslednji radni sastanak, kojem su prisustvovali predstavnici obdaništa, škola i plesnih grupa, Dečjeg hora „Amadeus“ i Moto kluba „Smak“, kao i predstavnici policije, Parking servisa i službe Protokola Grada, da bi se postogli precizniji dogovori i konačan raspored učesnika u koloni, kao i trasa, kojom se kreću.

Okupljanje učesnika je u ponedeljak 6. maja, od 10.30, duž ulice koja od „Bezistana“ vodi ka Cvetnom trgu i prolazu između stare i nove zgrade Pošte, kroz Višnjićevu ulicu. Postoji precizan raspored pozicija u koloni, koji je učesnicima poznat, a polazak je planiran oko 11.30 sati. Usputna uključivanja u Karnevalsku povorku, nisu dozvoljena. Karnevalska povorka iz Višnjićeve, kretaće se Lepeničkim bulevarom do Dvomostovlja, gde će se nalaziti zvanice koje će tu doći posle Svečne sednice Skupštine Grada i odatle će skrenuti u Ulicu 27. Marta, do Trga Radomira Putnika i vratiti se do „Krsta“, gde se nalazi bina, na kojoj će biti održan prigodan program namenjen najmlađima i izbor za najlepšu masku, među prijavljenim učesnicima.

Ove godine  u svečanom defileu i u programu na bini, po prvi put će  učestvovati folklorna grupa „Medžana“ sa Univerziteta iz Jerihona, mažoretkinje iz Bele Crkve i iz Leskovca, koje su bile na više svetskih karnevala, predškolci iz Batočine i Topole, kao i Miroljub Radivojević, predsednik Federacije karnevalskih gradova Evropske Unije za Srbiju.

Izvor: GTO

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži