Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Đurđevdanski pohod na Žeželj i Bešnjaju
 
 

Đurđevdanski pohod na Žeželj i Bešnjaju

U okviru obeležavanja Dana grada Planinarsko-ekološki klub „Gora“ organizuje, pod pokroviteljstvom grada, Đurđevdanski pohod na Žeželj i Bešnjaju, u subotu 4. maja 2013. godine.

Za  sve učesnike je organizovan autobuski prevoz od „Krst“-a, u 8.00 časova za stariju grupu i u 9.00 za decu. Planinari će moći da biraju između dve staze. Duža staza ima 21 km, ukupnog je uspona 1.000 m i prelazi se za 8 i po sati, dok je kraća dužine 14 km, uspona 550 m i prelazi se za 6 sati. Polazak na dužu stazu je u 8.30, a povratak u 17 časova dok će planinari pešačiti  kraćom stazom od  9.30 do 15.30. Na staze će se krenuti ispred škole u Bukurovcu.

Planinari će proći izuzetno lepim lokacijama : Vrletnicom (532 mnv), Lisinim lazom (613 mnv), vodopadima i slapovima na rečici Voljavici, rekom  Osanicom, pored vodenicom u Bukurovcu, Đurine česme i nekoliko vidikovaca...

Na poziv PEK „Gora“, Đurđevdanski pohod na Žeželj i Bešnjaju otvoriće direktorka Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ Snežana Milisavljević.

Bliže informacije na telefone: 064/241-541-2  i  064/266-19-70 .

Izvor: GTO

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži