Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac 7. maj, Svetski dan astme
 
 

7. maj, Svetski dan astme

Lekari Kliničkog centra Kragujevac i ove godine aktivno učestvuju u obeležavanju Svetskog dana astme 7. maja 2013. godine.

Ovogodišnji moto nosi naziv “Ostani u svojoj pidžami za astmu”.  U okviru programa kontinuirane medicinske edukacije, lekari specijalisti Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac, 7. maja će održati predavanje na temu “Fenotipovi i lečenje teške astme kod dece”.  Dan kasnije, 8. maja 2013. godine, biće organizovana procena plućne funkcije u dece, uzrasta od 10 do 11 godina, u osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Kragujevcu.  Inače, godinama unazad, maj mesec je u zdravstvenoj delatnosti rezervisan za aktivnosti sa ciljem podizanja svesti građana o ozbiljnosti bolesti astme i isticanja značaja kvalitetne zdravstvene kontrole.

Izvor: KC Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');