Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Strategija obrazovanja pred očima javnosti
 
 

Strategija obrazovanja pred očima javnosti

Javno čitanje Strategije za razvoj obrazovanja do 2020. godine, najavljeno je za danas u Kragujevcu. Poziv je otvoren za sve zainteresovane.

Nakon anketiranja učenika osnovih i srednjih škola, došlo se do zaključka da oni imaju mnogo zamerki na postojeći obrazovni sistem. Prema rezultatima, najviše im smeta “formalan i nezainteresovan stav nastavnika čiji se časovi svode na čitanje iz knjiga, diktiranje, prepisivanje i koji prilikom propitivanja insistiraju na prostom ponavljanju naučenog”.

Učenici smatraju da bi njihovo školovanje trebalo da ima mnogo više veze za realnim životom, ali su prilično skeptični da će nešto uskoro da se promeni, najpre zbog, kako su rekli, nedostatka sredstava, zastarelih programa i nastavnika koji se teško privikavaju na promene.

Organizacija “Građanske inicijative” planira da kroz seriju razgovora pokrene diskusiju o prioritetima Strategije kroz donošenje Akcionog plana i jasnih smernica za njegovu primenu.

Deo inicijative je i veb aplikacija na kojoj direktni učesnici u sistemu obrazovanja (učenici, studenti, profesori, roditelji…) mogu anonimno i jednostavno da dostave podatke o problemima koje su primetili kako bi se stvorila slika o pravom stanju “na terenu”. Aplikacija nosi naziv “Bolja škola, bolji faks” i dostupna je na sajtu www.popravni.rs.

Javne diskusije i čitanje Strategije za razvoj obrazovanja do 2020, kao i promocija aplikacije, predviđeni su u pet gradova Srbije, a u Kragujevcu 14. maja, od 12 do 14 časova, u prostorijama Crvenog krsta (Svetozara Markovića 7).

Izvor: Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');