Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac „Protini dani“ u Čumiću
 
 

„Protini dani“ u Čumiću

U Domu kulture u Čumiću, od četvrtka, 23. maja, do subote, 25. maja 2013. godine biće organizovana manifestacija „Protini dani”.

Manifestaciju po drugi put organizuju mesna kancelarija, „Kragujevac“, Osnovna škola „Prota Stevan Popović“ iz Čumića, Udruženje voćara, Grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija, koja će tokom manifestacije na štandu predstaviti turističku ponudu Kragujevca, kao i raznovrsne suvenire. Školski kviz „Protine pitalice“, sajam cveća, voća i starih zanata, izložba fotografija sa seoskim motivima, kao i smotra crkvenih  horova, samo su neki od događaja koji će biti organizovani tokom ova tri dana, a Udruženja voćara „Šumadija voće“ iz Čumića, proslaviće 10 godina uspešnog rada.

Svečano otvaranje manifestacije „Protini dani“  je u četvrtak, 23. maja, u 10 časova, a odmah posle toga, biće otvorena izložba fotografija sa seoskim motivima, fotografa Zorana Petrovića, zaposlenog u GTO „Kragujevac“. Školski kviz „Protine pitalice“, počinje u 10 časova i 30 minuta. Petak 24. maj, posvećen je Danu škole „Prota Stevan Popović“, a proslava će početi Liturgijom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u 9 časova. Izložba cveća, voća i starih zanata biće otvorena u 10 časova, a u 11 časova će biti održana centralna priredba povodom Dana škole, posle koje sledi koktel u školskim prostorijama. U subotu 25. maja, biće održana manifestacija „Dani cveća“ prema sledećem rasporedu:

- u 9h         - Liturgija u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla;

- u 10h       - dodela svedočanstava učenicima veronauke osmog razreda;

- u 11h       -otvaranje prostorija nastavne baze za voćarstvo;

- u 11h  30’ - dodela plaketa i priznanja;

- u 12h        - koktel (proizvodi i prerađevine Udruženja voćara iz Čumića);

- u 12h  30’ - svečano otvaranje manifestacije „Dani cveća“ i proslava 10 godina od osnivanja Udruženja „Šumadija voće“ iz Čumića;

- u 13h  30’ - kulturno umetnički program;

- u 13h 30’ - dodela zahvalnica i priznanja; 

Izvor: GTO

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');