Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U ponedeljak i utorak "mala matura"
 
 

U ponedeljak i utorak "mala matura"

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji naredne nedelje će polagati završni ispit – "malu maturu". Djaci će u svojim matičnim školama test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, polagati u ponedeljak, 17. juna, a test iz matematike u utorak, 18. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Početak polaganja testova zakazan je za 10 sati oba dana završnog ispita i trajaće po 120 minuta, do 12 sati. Ministar prosvete Žarko Obradović u ponedeljak će u 9.45, uz direktan prenos na prvom programu državne televizije, izvući jednu od tri moguće kombinacije testa iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, a utorak u isto vreme jednu od tri moguće kombinacije testa iz matematike.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');