Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Međunarodni festival umetničke fotografije Fotorama
 
 

Međunarodni festival umetničke fotografije Fotorama

Međunarodni festival umetničke fotografije Fotorama, u organizaciji Foto kluba „Apolo“, biće održan u Kragujevcu od 27. do 30. juna po treći put. Fotorama je prvi festival ove vrste u Srbiji sa pretenzijom da postane jedan od najvećih festivala u jugoistočnoj Evropi i okupi istaknuta imena umetničke fotografije iz celog sveta.

Ove godine, Fotorama 03 će ugostiti neka od najvećih imena u svetu fotografije, kao što su Stiv Mekkari, Natalia Tafarel i Dragoljub Zamurović.

Stiv Mekkari je jedan od trenutno najuticajnijih i najpoznatijih svetskih fotografa, redovan član MAGNUM asocijacije, proglašen je za živu legendu Sjedinjenih Američkih Država, i slovi najboljeg i najobjavljivanijeg fotografa National Geographic magazine.

Natalia Tafarel iz Argentine je najpoznatiji svetski fotoretušer današnjice, Adobe master class instructor, osoba koja je radila za većinu svetskih časopisa kao što su Vogue, Rolling Stone, GQ, Elle UK, Esquire, potom sa brendovima L’oreal, Maybelline, Marks&Spencer, Revlon, kao i poznatim umetnicima i bendovima – U2, Iron Maiden, Fatboy Slim, Rihanna, Michael Jackson, Pendulum, TheInbetweeners, Coronation Street itd. Natalia Tafarel kreće na svoju turneju po Evropi koja će obuhvatiti gradove kao što su London, Madrid, Barselona, Bern, Rim. Ovog puta, svoju edukativnu turneju počinje baš iz Kragujevca, gostujući kao predavač na Fotorami 03!

Fotografije Dragoljuba Zamurovića, između ostalih, objavljuju Time, Geo, Epoca, Newsweek, Europeo, Stern, Paris Match, Figaro Magazin, National Geographic…

Tokom četiri festivalska dana predviđene su četiri izložbe, tri predavanja i dve radionice.

Izvor: GTO

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');