Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nastavljena saradnja Fonda za mlade talente i FAS-a
 
 

Nastavljena saradnja Fonda za mlade talente i FAS-a

U okviru realizacije saradnje dogovorene između Fonda za mlade talente Republike Srbije i kompanije FIAT Automobili Srbija (FAS) održana je radionica i prezentacija FAS-a stipendistima Fonda, kao i obilazak pogona fabrike FAS u Kragujevcu.

Podsećamo, na sastanku održanom 13. juna ove godine, kome su prisustvovali državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Nenad Borovčanin, Diego Velini, direktor za korporativne i pravne poslove i Kristijano Frankino, direktor za kadrovske poslove kompanije FAS, bile su razmatrane mogućnosti za održavanje radionice u fabrici FAS-a u Kragujevcu.  Takođe bilo je reči i o omogućavanju stručne prakse i zapošljavanju stipendista Fonda, koji deluje u okviru Ministarstva omladine i sporta.

„Najmanje što možemo da uradimo za mlade talente, jeste da im stvaramo šansu da karijere nastavljaju u najboljim kompanijama koje posluju u Srbiji, a kompanijama pomognemo da u njihovima redovima budu najbolji mladi kadrovi naše zemlje.  Siguran sam da će FAS dobiti značajno pojačanje u svom menadžmentu, naročito u razvojnom delu kompanije.  Mladi talenti, čija je prosečna ocena 9,50, pored vrhunskog znanja imaju i ogromnu mladalačku energiju, bez koje nema napretka ni razvoja.  Nadam se da će prilikom zapošljavanja u Srbiji osnovni kriterijumi biti znanje i kvalitet, a talenti to opravdati rezultatima u kompanijama“, poručio je Borovčanin domaćinima i stipendistima Fonda.

Državnog sekretara i grupu od 20 stipendista Fonda za mlade talente je, ispred italijanskog automobilskog giganta, koji značajan deo svoje proizvodnje realizuje u srcu Šumadije, dočekao i poželeo dobrodošlicu Kristijano Frankino, direktor za kadrovske poslove u kompaniji FIAT Automobili Srbija:

„Strateška odluka kompanije FAS je da ulaže u mlade, perspektivne, obrazovane ljude, sa željom da im omogući različite trening u zemlji, ali i u inostranstvu, posle čega će neki od njih dobiti i mogućnost da se zaposle u našoj kompaniji.  Imamo tim stručnjaka koji će im svakodnevno prenositi znanje i iskustvo prikupljeno širom sveta, učimo ih da budu timski igrači, da budu odgovorni i fleksibilni, a to je sve veoma važno za uspeh jedne kompanije.  FIAT dosta ulaže u razvoj ljudi na svim pozicijama i onima sa više i sa manje radnog iskustva.  Trudimo se da svaki dan nešto novo naučimo, kroz treninge u učionicama, ali i na radnom mestu, gde im pokazujemo pored proizvodnih procesa, kako funkcioniše tim, koliko je timski duh važan za sredinu u kojoj posluju, kao i koliko je prikupljanje iskustva od starijih kolega dragoceno za nastavak karijere.  Kompanija ulaže znatna sredstva za obuku i trening svih zaposlenih na savremenim tehnologijama za proizvodnju automobila. Uložili smo do sada u treninge oko 1.000.000 sati, na školovanju u inostranstvu je bilo više stotina radnika, vrši se konstantna razmena iskustva sa stručnjacima iz inostranstva, što povećava kapacitete lokalne radne snage u ovoj industriji“, rekao je Frankino.

Borovčanin je zatim, zajedno sa domaćinima i najboljim studentima koji primaju stipendije „Dositeja“ obišao proizvodne pogodne fabrike FAS u Kragujevcu, a određeni broj studenata će dobiti priliku da prođe testiranje i započne svoje prvo stručno ili radno iskustvo u ovoj velikoj i uspešnoj kompaniji.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');