Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pogledajte najstariji hotel na svetu
 
 

Pogledajte najstariji hotel na svetu

Da li ste se nekada zapitali koliko je star i kako izgleda najstariji hotel na svetu? To je Hoši Riokan, hotel u Japanu koji ima 1300 godina dugu tradiciju.

Ukoliko vas oduševljavaju drevne građevine Hoši Riokan u Japanu će vas oboriti s nogu sa tradicijom i istorijom dugom čak 13 vekova.

Njime je upravljalo čak 46 generacija iste porodice, a njegovu lokaciju otkrio je budistički monah, Taičo Daiši. Kako se priča, njega je božanstvo posetilo u snu i reklo da se ispod sela Avasu nalaze skriveni vreli izvori koje je blagoslovio "Iscelitelj duša".

Isprva, mnogi bolesni stanovnici dolazili su tu da se iscele, i tako je nastao hotel u koji ljudi i dan danas dolaze sa istim razlogom: da bi se okupali u banji hotela i ozdravili.

Hotel je kompletno opremljen restoranom, banjom, sobama, vrtom, pozorištem, dvoranom, festivalskim foajeom, a u mnogim sobama i dalje je zadržan tradicionalni japanski enterijer, dok su druge renovirane u moderniji.

Izvor: superodmor

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');