Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Asfaltom do Bozmana
 
 

Asfaltom do Bozmana

Deonica Ulice Save Kovačevića od deponije u Jovanovcu do skretanja za groblje „Bozman“ od danas će biti presvučena asfaltom.

Iako je zvanično najavljeno da će juče obeležen završetak radova u ulici Save Kovačevića, ispostavilo se da ćemo morati još malo da pričekamo. Naime, deonica od deponije do skretanja za Bozman, trebalo bi da bude završena u toku dana, a radi se o levoj strani kolovoza širine 6,5m.

Ova deonica, u dužini od 475 metara, svakako će umanjiti neprijatnost koju već dugo vremena imaju vozači koji koriste ovaj put, ali neće rešiti problem u potpunosti. Žitelji Jovanovca, Cvetojevca i daljih sela, kao i svi koji odlaze na groblje „Bozman“, voziće i dalje po nasutom drumu dok ne dođu neka bolja vremena.

- Projektom je predviđena širina koloseka od 13 metara, ali sada radimo samo levu stranu ulice gledajući iz pravca grada ka selima u širini od 6,5 metara kako bismo ulicu sutra stavili u funkciju, da bi stanovnici mesnih zajednica Jovanovac, Cvetojevac i svih onih iza, i svih onih koji odlaze na groblje „Bozman“ mogli da saobraćaju onako kako je to u svakom civilizovanom svetu. Desnu stranu kolovoza ćemo raditi kada rešimo pitanje odvoda atmosferskih voda i tok reke Uglješnice. To je skuplji i teži projekat koji će malo sačekati – rekao je novinarima Slobodan Krunić, direktor Preduzeća za izgradnju grada Kragujevca.

Prema njegovim rečima, u ovu deonicu ugrađeno je blizu 10.000 tona asfalta, a potrošeno 45 miliona dinara. Grad Kragujevac je finansijer, a investitor Preduzeće za izgradnju grada.

Danas je nasut noseći sloj od asfaltnog betona u debljini od osam centimetara, a sutra će preko njega doći četiri centimetra habajućeg asfalta.

- Ova saobraćajnica od šest i po metara širine ispunjava sve standarde i svetske i evropske, tako da će biti potpuno u funkciji građana – rekao je Krunić.

Izvor: Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži