Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Saopštenje PU Kragujevca povodom ubistva
 
 

Saopštenje PU Kragujevca povodom ubistva

Saopštenje

 

Kragujevačka kriminalistička policja danas je uhapsila Igora B. (33) iz kragujevca,zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.Postoje osnovi sumnje da je igor B.,u noći između 5. i 6. jula 2013.godine,u naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu,u kući u kojoj je živela,sama,ubio komšinicu Milevu G. (60).Sumnja se da je on Milevu G. najpre udario pesnicom,a zatim zadavio.Nakon izvršenog krivičnog dela kuću,iz  kuće je oduzeo neutvrđenu sumu novca,je zaključao i kljuć bacio.

Igor B. je 5. jula 2013. godine iz Kazneno popravnog zavoda "Zabela" kod Požarevca pušten na vikend odsustvo.On se,zbog velikog broja izvršeneh krivičnih dela,uglavnom razbojništava sa elementima nasilja,u ovoj ustanovi nalazio na izdržavanju zatvorske kazne od 2004.godine.S obzirom da se Igor B. nije vratio sa dozvoljenog vikenda,na osnovu dopisa iz KPZ"Zabela",Policijska uprava Kragujevac je 9.jula za njim raspisala centralnu poternicu.

Inače,Igor B. je primećen 6.jula u centru Kragujevca,kako u ugostiteljskim objektima troši novca čašćavajući goste i konzumirajući alkoholna pića.Kod kragujevačkih operativaca  to je izazvalo sumnju da je na zatvorskom odsustvu nastavio sa vršenjem krivičnih dela.

Na osnovu raspisane potirnice,on je uhapšen danas na područiju opštine Knić.Tokom razgovora na okolnosti eventualno izvršenih krivičnih dela proteklih dana,Igor B. je priznao ubistvo.

Policijskoj upravi Kragujevac ovo krivično delo nije bilo prijavljeno.Policijski službenici su u zaključanoj kući pronašli beživotno telo Milebe G.Uviđaj je izvršio istražni sudija Višeg suda,u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca i pripadnika kriminalističke policje.Na koji način je ubijena Mileva G.utvrdiće obdukcija,koju je naložio istražni sudija.

Igoru B. je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati.Pre isteka ove mere on će,uz krivičnu prijavu,biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda.

Broj:75/13
10.jul 2013.godine

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');