Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija modernu dvoranu!
 
 

Kragujevac dobija modernu dvoranu!

Nekadašnji bioskop „Pionir“ do maja naredne godine biće pretvoren u jednu od najmodernijih koncertnih dvorana u Evropi!

Uz italijanski projekat i ulaganje Kragujevca od 1,3 miliona evra prostor treba da bude pretvoren u mesto gde će se održavati koncerti ozbiljne muzike.

Planirana je izgradnja dvorane sa 390 mesta za sedenje, koja će odgovarati najmodernjim evropskim standardima.

"Prostor se nalazi u strogom cenrtu grada, ima 1.200 kvadratnih metara, i kada bi ga prodavali, prema sadašnjim cenama vredeo bi od pet do sedam miliona evra. Ali, mi znamo da postoji nešto vrednije, pa smo rešili da prihvatimo ideju Udruženja privatnih preduzeća iz Verone, koje ima 7.500 članova, da se ruševina pretvori u elitni prostor", kaže Nebojša Vasiljević, član Gradskog veća za investicije.

Moderna koncertna dvorana u celoj Srbiji nije napravljena u proteklih 30 godina.

Specijalizovane firme iz Italije, koje su uradile sve potrebne projekte i analize za rekonstrukciju nekadašnjeg bioskopa “Pionir“, kompletno su rekonstruisale i milansku Skalu.

Posao vredan 300.000 evra su bukvalno poklonile Kragujevcu, gradu kompanije FIAT, u kome boravi godišnje preko 3.000 Italijana.

"Projekat primamo ove sedmice, u njemu je jasno da se pored same dvorane rekonstruiše i 360 kvadratnih metara hola sa dva ulaza iz glavne ulice. U njemu će da se nađe jedna kafe galerija, a praviće se i posebna rampa za invalide.
Mesto gde se nekada nalazilo bioskopsko platno i mala bina, pretvoriće se u mesto za simfonijski orkestar, takozvanu školjku. Uvešće se i podno grejanje i centralna klima", kaže Vasiljević.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');