Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stiže voda za žitelje Teferiča
 
 

Stiže voda za žitelje Teferiča

Još 30 domaćinstava u ulici Anastasa Jovanovića biće priključeno na gradsku vodovodnu liniju.

U ovom kraju, bunari su presušili još pre 20 godina. Sve do danas, žitelji ovog naselja snabdevali su se vodom iz cisterni „Čistoće“.

- Mi smo imali bunar, ali je presušio. Godinama nam na svakih dvadesetak dana dolazi cisterna, napunimo bunar i onda odatle vuče pumpa – kaže za Šumadijapress jedna sugrađanka.

Izgradnja vodovodnog sistema „Teferič“ počela je izradom projekta 2008. godine i danas ulazi u završnu fazu. Do sada je 192 domaćinstva priključeno na mrežu, a očekuje se da će i preostalih 30 iz Ulice Anastasa Jovanovića u naredne tri ili četiri nedelje rešiti ovo životno pitanje.

Prema rečima Slobodana Krunića, direktora Preduzeća za izgradnju grada, ukupna vrednost projekta je oko 43 miliona dinara, od kojih je iz Nacionalnog investicionog plana obezbeđeno 25 miliona za izgradnju rezervoara, pumpne stanice i osam kilometara cevi, a preostalih 18 miliona finansirao je Grad Kragujevac za tri kilometra cevi i druge propratne radove.

Izvor:Šumadijapress

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');