Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Hapšenje u Kragujevcu u vezi ubistva Bojovića
 
 

Hapšenje u Kragujevcu u vezi ubistva Bojovića

 

U Kragujevcu je sinoć izvedena policijska akcija u kojoj je uhapšen Pavle Opačić (33) iz Novog Sada, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je  za RTS da je u Kragujevcu priveden Opačić koji se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića krajem aprila u Beogradu.

Policija je sinoć sprovela operaciju hapšenja na nekoliko mesta u Srbiji, a u Kragujevcu je izvršen pretres lokacija za koje je osumnjičeni bio vezan, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Za ubistvo Bojovića osumnjičeni su Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, čije je izručenje od crnogorskih pravosudnih organa tražilo Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije.

Zahtev za ektradiciju Šaranovića i Koljenšića, Ministarstvo je podnelo u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedeljak 29. avgusta u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Bojovića.

Luka Bojović čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine

Odluku o ekstradiciji Šaranovića i Koljenšića doneće najpre Viši sud u Podgorici koji im je odredio ekstradicioni pritvor nakon hapšenja.

O eventualnoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud a konačnu odluku o izručenju doneće crnogorski ministar pravde.

Izvor: Sumadija press

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');