Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac ''Uslovna kafa'' i u Kragujevcu
 
 

''Uslovna kafa'' i u Kragujevcu

“Znate li šta je uslovna kafa?” – piše na tabli pred ulazom u kragujevački art kafe “Oblomov”, za sada, jedini kafe koji pruža ovu uslugu u gradu.

Uslovna kafa je unapred plaćena kafa za nekoga ko sebi ne može da priušti topli napitak, objašnjeno je dalje. Funkcioniše tako što uz svoju platite još jednu, tu “uslovnu”, a po nju kasnije može da svrati neko od siromašnijih sugrađana. Za sve to se uredno dobije i fiskalni račun.

Ova humanitarna navika, koja je u svetu već odavno rasprostranjena, u art kafeu “Oblomov”, funkcioniše oko mesec dana, kaže za Šumadijapress mlada Milica, zaposlena u kafeu, a prema našim saznanjima, to je, za sada, i jedino mesto u gradu gde postoji.

- Dolaze ljudi po tu kafu, prilično često, a i gosti su darežljivi. Ima, naravno, i onih koji bi samo da se “ogrebu”, ali mi to lako procenimo i nema zloupotrebe – uz osmeh objašnjava Milica.

Najjefitnija “uslovna kafa” je svega 30 dinara, a možete nekoga da počastite i s nečim luksuznijim, kako vam volja. U svakom slučaju, jutarnju ili popodnevnu kaficu, umesto ratluka, može odlično da upotpuni i dobro delo. Slobodno probajte.

 

 

Izvor: Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');