Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Dan mladih u znaku interkultularnosti
 
 

Dan mladih u znaku interkultularnosti

Rok koncertom i pozorišnom predstavom na temu interkulturalnosti, koju su pripremili učesnici međunarodnog volonterskog kampa, u Kragujevcu je noćas završeno trodnevno obeležavanje Dana mladih.

Pored predstave, mladi su noćas u kragujevačkom Velikom parku, crtati motive iz oblasti omladinskog aktivizma, priredili izložbu fotografija na temu „Kragujevac očima stranaca“ , a organizovana je i promocija rezultata kragujevačkih omladinskih organizacija.

Omladina Jazasa Kragujevac organizovala je akciju testiranja na virus HIV.

Na dan mladih organizovana je i besplatna provera vida za mlade učesnike kama, kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Tema ovogodišnjeg obeležavanja bila je interkulturalnost, a kroz niz aktivnosti prikazano je bogatstvo različitosti u tradiciji, kulturi i stilu življenja u različitim delovima sveta.

U poseti Kragujevcu tim povodom boravila je grupa mladih iz Poljske, Italije, Japana, Južne Koreje, Turske, Španije, Rusije i Kanade koji su se aktivno uključili u realizaciju programa povodom Dana mladih.

Obeležavanje Dana mladih organizovali su Kancelarija za mlade, Volonterski centar Kragujevac i udruženje Sunce pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

 

 

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');