Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sportisti protiv koncerta na stadionu
 
 

Sportisti protiv koncerta na stadionu

Fudbalski i atletski klub Radnički uputili su pismo gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću u kojem traže da se koncert Svetlane Ražnatović ne održi na stadionu "Čika Dača".

Sportisti strahuju da će nakon nastupa najveće balkanske zvezde, zbog ogromnog broja ljudi koji će mu prisustvovati, teren i atletska staza biti uništeni, što ozbiljno može da ugrozi predstojeća takmičenja na ovom sportskom objektu.

U FK Radnički 1923 navode da će zbog Cecinog koncerta biti prinuđeni da utakmicu 6. kola Jelen Superlige protiv Srema igraju u Čačku ili Gornjem Milanovcu, a AK Radnički, koji je osvojio titulu prvaka Srbije, kandiduje se za domaćina Lige šampiona Evrope, pa samo nekoliko dana posle koncerta očekuje inspekciju iz Evropske atletske federacije, koja treba da se uveri u kvalitet tartan staze na Čika Dači.

"Zato mislimo da je u interesu sportista i grada Kragujevca potrebno izvršiti izmeštanje održavanja koncerta, tim pre što postoje druge lokacije za tako nešto, čime bismo delovali preventivno i ne bismo dva kluba i sportiste doveli u tešku i bezizlaznu situaciju, a bilo bi sprečeno i izdvajanje velikih sredstava za sanaciju nastale štete", navodi se u pismu koje su potpisali predsednici FK Radnički 1923 Milenko Marjanović i AK Radnički Ivan Pavlović.

U agenciji „Euroem“, koja je organizator koncerta, uveravaju da nema mesta bojazni.

"Iz inostranstva stiže iznajmljena specijalna podloga za gledaoce, tačnije prekrivač za teren i tartan staza površine 9.000 kvadratnih metara. Inače, pre i posle koncerta komisijski ćemo izvršiti primopredaju stadiona s predstavnicima gradske uprave, koja gazduje Čika Dačom", kaže Gordana Jeremić, PR menadžer koncerta Svetlane Ražnatović u Kragujevcu.

 

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');