Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vučić: Lazar Krstić se neće obogatiti kao Đelić
 
 

Vučić: Lazar Krstić se neće obogatiti kao Đelić

Lazar Krstić pristojno živi, on je u Mekinziju imao dobru platu i neće ovde zaraditi 11 miliona, to mu neće niko dozvoliti“, rekao je Vučić.

Mediji su pisali da je dok je studirao na Jejlu, nudio da volontira u vladi Srbije, ali da iz Beograda nije dobio nikakav odgovor.

Govorio je da bi „pre u Srbiji radio za 6. 000 evra nego u Americi za 60. 000″, a lider SNS Aleksandar Vučić je, predlažući ga za ministra finansija, rekao da je uveren da Krstić neće u Srbiji zaraditi 11,5 miliona evra, kao jedan od njegovih prethodnika, Božidar Đelić.

„Kada vam vam kažu da je i Đelić bio kao što sada pišu o Lazaru Krstiću, a ja vam kažem da nije bio mnogo bogat kada je došao a sada je mnogo bogat kada odlazi. Lazar Krstić pristojno živi, on je u ‘Mekinziju’ imao dobru platu i neće ovde zaraditi 11.000 miliona, to mu neće niko dozvoliti“, rekao je Vučić.

Krstić je u prvim obraćanjima javnosti najavio štednju i nužne nepopularne mere, i posebno je naglasio poresku disciplinu.

Krstić (29) je rođen u Nišu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju „Bora Stanković“ i to kao đak generacije, da bi posle toga bio primljen je na prestižni americki univerzitet Jejl gde je dobio stipendiju za školovanje koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Još kao srednjoškolac bio je polaznik naucne stanice „Petnica“, gde je i doznao kako bi mogao da konkuriše na strane fakultete. Konkurisao je na više njih, da bi na kraju bio primljen na Jejl.

Diplomirao je 2007. na matematici, etici, ekonomiji i politici kao jedan od najboljih studenata, a mediji su pisali da je među 5.000 kolega bio proglašen za najperspektivnijeg.

Ubrzo potom počeo je da radi u firmi „Mekinzi“ u Njujorku, kao finansijski ekspert.

Na Jejlu je bio jedan od osnivaca Društva evropskih studenata, a kako su naglašavali bio je primljen i u bratstvo „Delta Kapa Epsilon“, čiji članovi su svojevremeno bili i americki predsednici – sin i otac Džordž Buš. Pored njih, tu su se školovali i Džerald Ford i Bil Klinton. Član je „Mense“.

Izvor:B92/Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');