Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici "Zastave" o socijalnom programu
 
 

Radnici "Zastave" o socijalnom programu

ZastavaKRAGUJEVAC -

 

Za neku od ponuda iz socijalnog programa fabrike "Zastava automobila" ostalo je da se izjasni još pedesetak radnika, od ukupno 1.566, i oni će to moći da učine danas.

 

Reč o radnicima koji iz objektivnih razloga 4. i 5. januara nisu mogli da se izjasne, tako da će oni to moći da učine danas, rekla je Tanjugu direktorka Direkcije za kadrovske i pravne poslove Margita Gavrilović. Socijalni program koji je ponudilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, pored ostalog, predviđa otpremninu od 300 evra po godini radnog staža, a država je uplatila više od 900 miliona dinara na račun "Zastava automobila".

Gavrilovićeva je navela da najveći broj radnika, odnosno više od 950, ima pravo na otpremnine od 300 evra po godini staža, dok će manji broj njih, odnosno oni kojima je preostalo manje od dve godine do penzije, dobiti zakonske otpremnine.

Radnici kojima je ostalo pet godina do penzionisanja dobiće šest bruto plata republičkog proseka u privredi, dok će onima koji imaju manje od 10 godina staža biti uplaćeno 10 bruto plata.

Radnici koji pređu na tržište rada i prihvate obuku za prekvalifikaciju će u ovoj godini mesečno dobijati po 22.000 dinara, a u narednoj godini po 19.000 dinara.

Ako odbiju prekvalifikaciju, naknadna će im biti umanjena za 7.000 dinara.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta rtv

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');