Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac FAS: Plan samo upola ispunjen
 
 

FAS: Plan samo upola ispunjen

Fiat-kgKragujevac -- Kompanija Fijat automobili Srbija proizvela je prošle godine 14.262 automobila što je znatno manje od najavljenog plana o proizvodnji 30.000 automobila.

Taj plan korigovan je na 20.000 vozila ali ni taj plan nije ostvaren.

Kako objašnjavaju u Fijatu plan je napravljen u trenutnku kada je najavljen još jedan krug subvencionisane prodaje, ali do toga nije došlo.

"Da se to desilo, plan bi bio ostvaren, ali su rezultati o ugovorenom izvozu skoro duplirani. Očekivali smo da potpišemo ugovore o izvozu sa šest država, a do kraja prošle godine potpisan je ugovor o izvozu sa partnerima iz deset država. To pokazuje da je reč o modelu koji se pokazao kao dobar za eksploataciju na ovim prostorima. I to garantuje proizvodnju ovog modela još nekoliko godina", navode u FAS-u.“Punto 188” je počeo da se izvozi za Egipat, Tursku, Ukrajinu, Maroko i pet u država CEFTA (bivša Jugoslavija bez Slovenije, plus Albanija). Izvezeno je oko 3.000 automobila - najviše u Egipat (1.000) i Tursku (890).

Bez obzira na to što je izvoz u preostalih osam država bio skoro simboličan, kažu u FAS, bitno je da je posao krenuo, i on će se sve do aprila ove godine uvećavati.

"Zbog instaliranja nove opreme, u aprilu će se obustaviti proizvodnja ovog modela. Do tada će se intenzivirati proizvodnja, kako bi se stvorile zalihe za kupce koji ovaj model žele da kupe i u narednih nekoliko meseci, kada bi trebalo da krene probna proizvodnja novog modela", kažu za čelnici ove kompanije.

"Kupci iz Srbije će, kažu u “Fijatu” , imati prednost.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži