Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Utvrđene smernice za rebalans budžeta
 
 

Utvrđene smernice za rebalans budžeta

Članovi Gradskog veća utvrdili su smernice i rokove za izradu Nacrta Odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2014.godinu.

Član Gradskog veća za finansije i ekonomsku politiku grada prof.dr Petar Veselinović rekao je da se utvrđene smernice i rokovi moraju ispoštovati iz proceduralnih razloga ali i činjenice da do 29.avgusta Gradska uprava za finansije direktnim i indirektnim korisnicima mora da opredeli određene okvire na osnovu kojih će se oni u narednih deset dana, kroz svoje finansije planove, izjasniti kako bi se tokom septembra čitav postupak a zatim i Odluka o rebalnsu budžeta našla pred gradskim parlamentom.

“Smernice za izradu Nacrta Odluke o rebalansu budžeta pre svega su određene izvršenjem budžeta u prvih šest meseci 2014.godine, što se tiče lokalnog nivoa, i naravno makroekonomskog okvira, odnosno stanja u privredi Srbije koje takođe imaju reperkusije na lokalne nivoe odnosno na gradski budžet Kragujevca“, rekao je Veselinović.

On ističe da je izvršenje budžeta, što se tiče prihodovne strane u prvih šest meseci ove godine bilo oko 28%. “Najverovatnije će rebalansom budžeta morati da se ide sa generalnim smanjivanjem na rashodnoj strani oko 20% što će u nekim apsolutnim ciframa biti oko 1,6 milijardi dinara umanjenja u odnosu na prvobitno planirani budžet za ovu godinu“.

Gradsko veće dalo je danas saglasnost na Odluku nadzornog odbora JP Direkcija za urbanizam Kragujevac o usvajanju cenovnika usluga, koji će prema rečima menadžmenta ovog preduzeća, određenim smanjenjnima u delu cena i uvođenjem novih kategorija usluga, doprineti povećanju konkurentnosti a time i obima posla.

Data je i saglasnost na pokretanje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji fiskulturne sale u školi Mirko Jovanović. I u predstojećoj školskoj godini sale osnovnih i srednjih škola biće date na korišćenje sportskim klubovima pa je Gradsko veće donelo rešenje o obrazovanju Komisije koja će utvrditi uslove i načine korišćenja fiskulturnih sala.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');