Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Budžet manji za 1,6 milijardi
 
 

Budžet manji za 1,6 milijardi

Kragujevac - Gradsko veće u Kragujevcu usvojilo je u utorak smernice i rokove za izradu Nacrta odluke o rebalansu ovogodišnjeg gradskog budžeta. Na sednici GV ocenjeno je da će lokalni budžet za 2014. rebalansom najverovatnije biti umanjen za oko 1,6 milijardi dinara u odnosu na njegovu projektovanu vrednost od 8,5 milijardi dinara.

Član GV za finansije i ekonomsku politiku grada dr Petar Veselinović rekao je da utvrđene smernice i rokovi moraju da budu ispoštovani iz proceduralnih razloga, ali i zbog činjenice da gradska uprava za finansije direktnim i indirektnim korisnicima budžeta mora do 29. avgusta da opredeli određene okvire, na osnovu kojih će oni u roku od deset dana sačiniti svoje finansijske planove.

- Rebalansom budžeta će najverovatnije morati da se ide sa generalnim smanjenjem na rashodnoj strani za dvadesetak odsto, što će u ciframa iznositi oko 1,6 milijardi umanjenja u odnosu na prvobitno planirani budžet za 2014. godinu, istakao je Veselinović.

Konačnu reč o rebalansu ovogodišnjeg gradskog budžeta daće odbornici lokalnog parlamenta na sednici Skupštine grada koja će biti održana tokom narednog meseca.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži