Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Potpisan protokol za projekat Zeleni grad
 
 

Potpisan protokol za projekat Zeleni grad

U Kragujevcu je danas potpisan protokol o međusobnoj saradnji u realizaciji projekta "Zeleni grad", koji treba da obezbedi integrisani sistem upravljanja otpadom.

Sporazum su potpisali vlasnik italijanske kompanije Atena konsalting SRL Roberto Mastraći i načelnik Gradske uprave za poslove lokalne samouprave i opšte uprave Zlatko Milić.

Mastraći je tom prilikom rekao da je specifična uloga njegovog preduzeća u saradnji sa Kragujevcom upravljanje otpadom u skladu sa evropskim normama i poštovanjem životne sredine.

Naša uloga je da zajednički sačinimo projekat i pomognemo Kragujevcu u upravljanju otpadom uključujući i privlačenje inostranih partnera, ne samo iz Italije već i drugih evropskih zemalja, rekao je Mastraći.

On je istakao da će to značiti i otvaranje novih radnih mesta u Kragujevcu i dodao da je Kragujevac na vreme shvatio važnost ovog projekta i sproveo neophodne aktivnosti kako bi otpočela njegova realizacija.

Očekuje se da će sve pripreme, uključujući i Elaborat o ekonomskoj opravdanosti i saglasnost Vlade Srbije, koja treba da odobri ovu vrstu partnerstva, biti završene do kraja godine.

Posle toga biće raspisan javni tender, koji će biti poziv evropskim kompanijama da uđu u ovu vrstu posla.

Namera lokalne samouprave je da projektom bude obuhvaćeno iznošenje smeća, primarna recikliža, reciklaža, tretman, izgradnja postrojenja za preradu komunalnog otpada i, eventualno, najmanje jedna kaseta sanitarne deponije.

 

foto: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži