Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novčana pomoć za porodicu Filić
 
 

Novčana pomoć za porodicu Filić

Predstavnici lokalne samouprave, «Šumadija sajma» i Centra za socijalni rad obišli su danas višečlanu porodicu Filić iz Malih Pčelica i ovom prilikom uručili novčanu pomoć od 33 600 dinara.

Ova sredstva prikupljena su u humanitarnoj akciji koju je «Šumadija sajam» organizovao u okviru «Dečjeg sajma», proteklog vikenda u Kragujevcu. Porodica sa sedmoro dece uzrasta od 7 meseci do 9,5 godina živi među memljivim zidovima, u sopstvenoj kući. Radojica (40) koji je 1999. godine izbegao sa Kosova i Jasmina (32) uspeli su da sagrade kuću do prve ploče na kojoj se sada skuplja voda i unosi vlagu među zidove. Zbog nepotpune lične dokumentacije, porodica Filić do sada nije bila uključena u sistem socijalne zaštite, pa roditelji nisu mogli da ostvare pravo na dečji dodatak i druga prava koja im po zakonu pripadaju. Humani gest «Šumadija sajma» osmišljen je upravo u tom cilju, kako bi se ovoj porodici i finansijski pomoglo da uđe u sistem socijalne zaštite.

Poruka je da samo oni koji su u sistemu socijalne zaštite mogu očekivati od društva i od lokalne zajednice da im pruži ono što im socijalni sistem omogućava, tako da je porodici Filić ovaj novac predat upravo u tom cilju kako bi kroz sistem socijalne zaštite ostvarili svoja prava. Najstarijem članu ove porodice je potreban posao, i bilo bi lepo kada bi se javili ljudi dobre volje kojima je potreban dobar radnik koji želi svoju porodicu na jedan pošten način da izdržava - rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja. Radojica Filić je po struci konobar, a kako kaže ne stidi se ni bilo kog drugog poštenog posla. Porodici Filić u ovom trenutku je potrebna hrana, odeća i obuća za decu, posebno za najmlađeg člana porodice, bebu od 7 meseci.

izvor/foto: Kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');