Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Protestni skup bivših radnika grupe "Zastava"
 
 

Protestni skup bivših radnika grupe "Zastava"

Za petak 20. mart u 11 časova zakazan protestni skup ispred Skupštine grada Kragujevca.

Oko 1.500 bivši radnika grupe "Zastava", koji ove godine stiču pravo na penzionisanje, odlučilo je da pred domaćim i međunarodnim sudom zatraži prava koja su im kako navodi Aleksandar Petrović - Predsednik Inicijativnog odbora bivših radnika grupe "Zastava" , okrnjena novim Zakonom o radu.

''Umesto obećanih punih penzija, slede nam umanjena primanja. Angažovali smo pravnog zastupnika i prvo ćemo se obratiti domaćim sudovima. Podsećamo na dogovor koji smo 2011. potpisali sa predstavnicima bivše Vlade Srbije i poslovodstvom "Zastave". Sada, ako ne želimo da nam penzije budu umanjene za dvadesetak odsto, moraćemo još pet godina da radimo i uplaćujemo doprinose.''

Po novom Zakonu o radu ispada da svi idu u minimalnu penziju, iako su radili po više od tri i po decenije. Socijalni program koji je predložen od strane predtavnika tadašnje Vlade i poslovodstva garantovao je odlazak u redovnu penziju, ne prevremenu ili umanjenu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');