Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nismo mi krivi što ih sada otpuštamo, nego vi što ste ih prekomerno zaposlili
 
 

Nismo mi krivi što ih sada otpuštamo, nego vi što ste ih prekomerno zaposlili

Surovo je možda otpustiti zaposlene na određeno vreme u opštinskim službama, ali tako mora da bude, rekao je na sednici Skupštine grada gradonačelnik Radomir Nikolić.

On je ovo izjavio nakon napada opozicije, odnosno Zajedno za Kragujevac, koja ga je "prozvala" da nekim odlukama poskupljuje rad uprave, beži od političke odgovornosti i da se otpuštaju zaposleni na određeno vreme u upravi.

Što se tiče otpuštanja ljudi, grad Kragujevac ne može više da funkcioniše jer para nema. I nismo mi krivi što ih sada otpuštamo nego vi što ste ih prekomerno zaposlili i o tome ste morali vi da brinete ranije. Na kraju krajeva, primljeni su ljudi na određeno što ne podrazumeva da moraju da ostanu nakon isteka tog ugovora. Da li je to surovo? Možda jeste, ali to tako mora da bude jer para apsolutno nema, rekao je Nikolić.

Prema nezvaničnim informacijama, u opštinskim službama bi do kraja marta bez posla moglo da ostane nešto više od 90 radnika koji su bili angažovani na određeno vreme. Prema podacima Ministarstva finansija, o broju zaposlenih i angažovanih u jedinicama lokalne samouprave, Kragujevac od 2010. do ove godine beleži povećanje od 234 radnika u opštinskim službama. Poslednjeg dana 2010. bilo je zaposleno 916 osoba, novembra 2012. njih 1.110, a januara ove godine 1.150 radnika.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži