Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zavidni rezultati "Zastave inpro"
 
 

Zavidni rezultati "Zastave inpro"

 

zastava-inproKragujevac -- Zaštitna radionica “Zastava inpro” postaće, prema programu restrukturiranja “Zastava vozila“, državno preduzeće za obuku i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

 

Iako je poslovalo u otežanim uslovima, ovo kragujevačko preduzeće koje zapošljava 90 radnika sa invaliditetom u prošloj godini je ostvarilo značajne rezultate.

Novu 2011. godinu dočekalo je sa ambicioznim planovima, u rekonstruisanoj hali.

Lake teretne prikolice, pregradne mreže, ormarići za prvu pomoć – neki su od proizvoda zaštitne radionice “Zastava inpro".

Sa ovim programom, ogranak grupe “Zastava vozila“ u 2010. izvezao je robe u vrednosti od 2,5 miliona, dok je za ovu godinu planiran izvoz vredan čak 4 miliona evra.

Ovo kragujevačko preduzeće, koje zapošljava 150 radnika, od kojih je 90 osoba sa invaliditetom, krajem decembra iz kruga fabrike automobila preselilo se u obnovljenu halu "Zastava oružja”.

Do sada je montirana jedna radionica, a rukovodstvo očekuje da će do februara biti preseljena i celokupna proizvodnja.

U skladu sa planom restrukturiranja grupe “Zastava vozila”, u ovoj godini “Zastava inpro” dobiće i formalni status državnog preduzeća za zapošljavanje i osposobljavanje osoba sa invaliditetom. Tokom 2011. ono bi trebalo da preuzme po sto radnika sa invaliditetom iz kragujevačkih fabrika automobila i oružja.

Rukovodstvo "Zastave inpro" kaže da sa poslovima koji su do sada ugovoreni ovo preduzeće može da zaposli još oko 30 radnika. Ipak, kako bi preuzimanje radnika sa invaliditetom bila uspešno realizovano, u “Inpru” se nadaju da će im biti poverena izrada komponenti za “Fijat” i “Zastava oružje”.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');