Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevcu treba autobuska stanica
 
 

Kragujevcu treba autobuska stanica

Kragujevcu je neophodna funkcionalna i savremena autobuska stanica, saglasni su sa građanima u lokalnoj samoupravi, ali do pronalaženja odgovarajućeg, grad se mora okrenuti mogućem rešenju.

Trenutno je to postojeća stanica. Autobuska stanica, vlasništvo ''Autosaobraćaja'' kojem verovatno predstoji stečaj, biće prelazno rešenje do izgardnje nove. Ideja je da, nakon pokretanja stegajnog postupka, grad stanicu uzme u zakup, kaže član Gradskog veća Zoran Jovanović.

Idejno rešenje o izgradnji nove stanice postoji, a kao potencijalne lokacije pominju se industrijske zone Servis 1 i 2. U gradskom budžetu nema dovoljno novca za finansiranje nove autobuske stanice, tako da, ukoliko bude pokrenut taj projekat, sredstva bi morala da budu obezbeđena iz kredita.

Drugi, možda realniji, način da Kragujevac dobije funkcionalnu i savremenu stanicu je da je grad izgradi u partnerstvu sa nekom privatnom kompanijom.

Izveštava novinarka RTK Snežana Jovanović.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži