Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija letnju scenu
 
 

Kragujevac dobija letnju scenu

Ministarstvo omladine i sporta i lokalne samouprave potpisale su danas ugovore kojim će sa 41 milion dinara finansirati projekte za veće zapošljavanje mladih i razvoj omladinskog preduzetništva. Ugovore su, u Palati Srbija, potpisali predstavnici lokalnih samouprava i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je poručio da je, osim zapošljavanja mladih, veoma važno i poboljšanje svih aspekata njihovog života.

U ime grada Kragujevca Ugovor, kojim se našem gradu odobrava projekat “Letnje scene“ potpisao je pomoćnik gradonačelnika Obrad Turković. Prema rečima ministra Udovičića ministarstvo je za realizaciju tih projekata izdvojilo više od 41 milion dinara. “Smatram da je velika stvar što je 35 jedinica lokalnih samouprava prepoznalo značaj u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou“, rekao je Udovičić i dodao da je neophodno raditi s mladima, ohrabrivati ih i vraćati im veru. Kako je rekao 41 milion dinara je dovoljno velika suma ukoliko se uloži u “dobre svrhe“.

“Posebno mi je drago što će polovina tih sredstava biti uložena za zapošljavanje mladih, jer je nezaposlenost jedan od krucijalnih problema našeg društva“, rekao je Udovičić. On je dodao da su konkursom podržani projekti za poboljšanje svih aspekata života mladih, uključujući kvalitetno provođenje slobodnog vremena, upražnjavanje zdravog stila života, kao i opremanje omladinskih klubova i kancelarija za mlade. Kragujevački projekat ministarstvo će finansirati u iznosu od 1,2 miliona dinara i prema rečima pomoćnika gradonačelnika Obrada Turkovića letnja scena u Kragujevcu biće smeštena ispod gradskih bazena ka Šumaricama u Velikom parku.

“Naša ideja je dvostruka - jedna je da svim mladim ljudima koji se bave scenskim nastupom - muzičkim bendovima, pozorišnim grupama, tematskim tribinama, omogućimo da jednom mestu tokom leta pokažu svoje talente i da se eksponiraju na najbolji mogući način. Druga strana je da svi mladi ljudi i Kragujevčani uopšte koji leto provode u gradu svakodnevno imaju besplatne, kvalitetne sadržaje“, rekao je Turković. Pomoćnik gradonačelnika Obrad Turković rekao je i da će se grad Kragujevac starati o letnjoj sceni a da će raspored događaja biti napravljen na osnovu konkursa koji će biti raspisan i na kome će moći da učestvuju svi mladi Kragujevca.

Ministarstvo omladine i sporta osmu godinu za redom objavljuje konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave, a ove godine konkurs je objavljen 28. februara. Od 125 aktivnih kancelarija za mlade na konkurs je stiglo 99 prijava, od čega je komisija za stručni pregled odoborila finansiranje ukupno 35 predloga projekata. Od osnivanja do danas, na osnovu 12 konkursa namenjenih jedinicama lokalnih samouprava, dodelilo više od 226 miliona dinara za 424 projekta.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');