Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Grad Kragujevac preuzima "Zastavinu ambulantu"
 
 

Grad Kragujevac preuzima "Zastavinu ambulantu"

Umesto "Zastava vozila" grupe, grad Kragujevac će biti osnivač Zavoda za zaštitu radnika, kragujevčanima poznatijeg kao "Zastavina ambulanta", koji će dobiti status državne zdravstvene ustanove.

Ovaj zavod zbrinjava 38.000 osiguranika kroz primarnu zdravstvenu zaštitu, a na ovaj način će obezbediti sigurnije prihode za zaposlene, nabavku opreme i stabilnije uslove rada. U zavodu je trenutno zaposleno 250 ljudi, među kojima je više od 60 lekara i preko 100 medicinskih tehničara, koji su zarade primali na osnovu ugovora sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje. Zavod za zaštitu radnika obavlja i delatnosti bezbednosti i zdravlja na radu i medicine rada, koja se do sada izdržavala isključivo iz sopstvenih prihoda. Iz tog razloga su zaposelni bili u neravnopravnom položaju.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');