Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu oko 4.000 mladih manje nego 2002. godine
 
 

U Kragujevcu oko 4.000 mladih manje nego 2002. godine

U Kragujevcu danas ima za oko 4.000 manje mladih između 15. i 30. godine života, u odnosu na popis iz 2002. godine, kada je na području tog grada živelo njih oko 38.000, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih Obrad Turković.

Turković je, na javnoj tribini za mlade u okviru izrade Lokalnog akcionog plana (LAP) 2015-2020. godina rekao da je cilj, da se izradom tog plana i sistemskim rešavanjem pitanja mladih, ta slika izmeni. "Najveći problem mladih su trenutno nezaposlenost, socijalna i zdravstvena zaštita, mogućnost da putuju.

Veliki odziv mladih na današnjoj tribini pokazuje da su oni i brojne organizacije spremni da sistemski pristupe rešavanju problema, uz podršlu lokalne samouprave", rekao je Turković. kragujevac Wikipedia Podsetivši da je Kragujevac izradu Lokalnog akcionog plana za mlade počeo u januaru, Turković je rekao da bi taj strateški dokument do juna trebalo da bude završen, a u septembru i usvojen. "Lokalni akcioni plan je bitan iz nekoliko razloga i osnov je za povezivanje za sve projekte koji će se u narednom periodu pisati bez obzira na to ko su finansijeri, lokalna samuprava, republičke institucije ili fondovi EU", rekao je Turković.

Tribinu za mlade u okviru izrade LAP organizovali su Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i gradska uprava. O ulozi i položaju u društvu mladih, o njihovim problemima govorili su i član gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja Gordana Damnjanović, predstavnici Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, udruženja "Interaktiv" i kragujevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');