Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Krajem godine iz Kragujevca prvo test vozilo Fijat "L zero"
 
 

Krajem godine iz Kragujevca prvo test vozilo Fijat "L zero"

Djovani_De_Filips_uAutuKragujevac -- Pripreme za početak proizvodnje novog modela automobila u kompaniji "Fijat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu trenutno se obavljaju u svim proizvodnim pogonima.Završetak kompletne rekonstrukcije pogona predviđen je za proleće, dok bi prvo test vozilo trebalo da bude proizvedeno krajem ove godine.

Direktor fabrike montaža u FAS-u Mile Raičević, objasnio je da se, između ostalog, priprema prostor za montiranje nove proizvodne linije, za model čiji je radni naziv "L zero".

Kako je rekao, "punto klasik" će se proizvoditi i dalje u Kragujevcu, iako u manjoj količini. "Punto klasik će se i dalje proizvoditi i njegova proizvodnja će se nastaviti još nekoliko godina, jer se pokazao kao dobar u našim uslovima eksploatacije", kazao je Raičević.

Generalni direktor "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis ranije je izjavio da će u Kragujevcu prvo test vozilo novog modela Fijata biti proizvedeno do kraja 2011. godine, a ta fabrika će, prema njegovim rečima, biti jedna od najbolje opremljenih "Fijatovih" proizvodnih pogona.

Novi model automobila, koji će se proizvoditi samo u Kragujevcu, praviće se u dve verzije - sa pet i sedam sedišta, a automobil će se izvoziti na svetsko tržište i biće prilagođen svim potrebama korisnika.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta autobrief

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');