Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Projekti namenjeni mladima dobili podršku ministarstva
 
 

Projekti namenjeni mladima dobili podršku ministarstva

Na nedavno završenom godišnjem konkursu za finansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade koje raspisuje Ministarstvo omladine i sporta, podršku su dobile i četiri nevladine organizacije iz Kragujevca.

Projekti namenjeni mladima dobili podršku ministarstva U jakoj konkurenciji među 219 predloga projekata iz cele Srbije, podršku ministarstva dobila su 33 projekta, a među njima i projekti kragujevačkih organizacija «Novi poslovi za mlade u IKT sektoru» Razvojnog biznis centra iz Kragujevca za koji je odobreno 1 105 480 dinara, «Welcome to the wildness” Udruženja “Kg Polis» vredan 468 000 dinara, «Volonteri za lepši Kragujevac» (projekt uređenja karting-staze u Velikom parku) Udruženja za društveni razvoj mladih «Interaktiv» u iznosu 1 500 000 dinara i projekat «Mladi su zakon - podunavski, šumadijski i pomoravski okrug» Udruženja građana za socijalni razvoj «Sunce» u vrednosti 2 800 000 dinara.

Odobreni projekti, svojim aktivnostima sprovode neke od najvažnjijih ciljeva Nacionalne strategije za mlade: zapošljavanje mladih i razvoj omladinskog preduzetništva, kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, razvijanje kreativnosti, aktivizam mladih i participiranje u donošenju odluka, sportski i rekreativni sadržaji za mlade u gradu. Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih je izrazio zadovoljstvo što su omladinske nevladine organizacije iz Kragujevca uzele aktivno učešće na ovom konkursu, a neke od njih dobile priliku da svoje ideje realizuju na dobrobit mladih u Kragujevcu.

Za projekat postavljanja Letnje scene u Velikom parku, lokalna samouprava Kragujevca je od Ministarstva omladine i sporta dobila 1 400 000 što sa odobrenim projektima na ovom konkursu iznosi preko 7 miliona dinara koje će ministarstvo uložiti u projekte namenjene mladima u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');