Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Preko 11 miliona za sanaciju vodotokova
 
 

Preko 11 miliona za sanaciju vodotokova

Grad Kragujevac izdvojio je preko 11 miliona dinara za sanaciju vodotokova i odbranu od poplava. Ukupno će biti uređeno 9 kilometara rečnih vodotokova u gradu i prigradskim mesnim zajednicama.

Danas su ekipe izvodile radove na uređenju Divostinskog potoka u Mesnoj zajednici Stanovo. U Savetu ove mesne zajednice kažu da je izlivanje potoka višedecenijski problem, kao i da je u poplavi koja se dogodila 1986. godine, ovaj potok odneo jedan ljudski život.

Miladin Vukićević, predsednik Saveta Mesne zajednice, kaže da je uređenje Divostinskog potoka ujedinilo sve građane koji žive u okolini, svi su bili složni da se radovi izvedu, kao i da su dozvolili mehanizaciji prolazak kroz njihova dvorišta.

Vukićević dodaje da se tokom prošlogodišnjih poplava, potok izlio i poplavio veliki broj domaćinstava. U prvoj fazi saniranja, očišćeno je korito i prostor oko potoka, ali da bi se sprovela kompletna zaštita od poplava, neophodna je izgradnja potpornih zidova, kaže Miroslav Klačar, pomoćnik gradonačelnika za razvoj sistema od zaštite protiv elementarnih nepogoda.

Međutim, prema njegovim rečima, trenutno u gradskom budžetu nema dovoljno novca za tu investiciju. Duž Divostinskog potoka uređeno je oko 3 kilometra, a ranije je očišćena i Ždraljička reka. U nerdnom periodu prema planu, u okviru uređenja vodotokova, biće sanirani kozujevački i bresnički potok.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži