Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Isplata zaostalih naknada porodiljama
 
 

Isplata zaostalih naknada porodiljama

Grad Kragujevac duguje 87 miliona dinara nezaposlenim porodiljama, majkama prvorodjene dece i ženama koje su rodile blizance, ili treće dete u poslednje tri godine.

Aktuelna gradska vlast, prošlog oktobra, zatekla je dug po ovom osnovu u iznosu od 150 miliona dinara. Predstavnici Grada najavljuju da će sva zaostala dugovanja biti izmirena, prema redosledu dugovanja. Prvo roditeljima sa ostvarenim pravom iz aprila 2013. godine. Ove bebe su sada nemirni trogodišnjaci, i Grad im duguje novac koji je trebalo da dobiju kao novorodjenčad.

Od sredine 2012. godine nastaje prekid, odnosno zastoj u isplati nadoknade porodiljama i majkama. Za prvorodjeno dete novac još čeka 1749 žena. Izmirenje obaveza Grada čeka i 76 roditelja blizanaca ili trećeg deteta, kao i 2062 nezaposlene porodilje. Odluke na osnovu kojih je Grad trebalo da iskaže brigu o majkama i deci donete su u tri navrata, a isplate su počele da izostaju već nekoliko meseci po donošenju ovih akata.

Svaka od majki iz ovih kategorija ima različita rešenja, jer kako su se menjale odluke, tako su i iznosi bili drugačiji. To znači da se nekima duguje 45, a drugima čak do 200 hiljada dinara. U medjuvremenu, mnogobrojni roditelji su na sudu potražili naplatu dugova, pa su iznosi sada udvostruceni. Ukupno dugovanje uvećano je za dodatnih 55 miliona dinara na osnovu izvršnih sudskih rešenja. U lokalnoj samoupravi najavljuju da će sva zaostala dugovanja po ovom osnovu biti izmirena. P

rema redosledu dugovanja, novac će najpre biti isplaćen roditeljima koje su ovo pravo ostvarili još u aprilu 2013. Godine.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');