Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Gradska imovina biće osigurana
 
 

Gradska imovina biće osigurana

Većina objekata kojima raspolaže Grad Kragujevac nije bila osigurana u dužem vremenskom periodu, pa je u planu da se u narednom rebalansu budžeta opredele sredstva za te namene, najavljuju u Gradskoj upravi za imovinu.

Zgrada Gradske uprave u centru Kragujevca površine oko 5000 kvadratnih metara prethodnih godina uopšte nije bila osigurana. U nedostatku polise osiguranja renoviranje 6. sprata zgrade Gradske uprave posle nedavnog požara biće isključivo trošak Grada Kragujevca. U gradskog kasi nije bilo para ni za osiguranje drugih objekata starijeg datuma izgradnje, koje koriste Grad, mesne zajednice, javna preduzeća i ustanove. Prema rečima načelnika, Dejana Nešića, u prvom redu biće osigurani objekti koje direktno koriste Grad Kragujevaca i Mesne zajednice, dok će Javnim preduzećima i ustanovama koje koriste gradske objekte biti naloženo da ih osiguraju.

Grad Kragujevac raspolaže imovinom u vrednosti od oko 2 i po milijarde dinara, a procenjuje se da bi za osiguranje trebalo izdvojiti najviše do milion dinara. Reč je pre svega o osiguranju imovine od elementarnih nepogoda, požara i slično. Objekti novijeg datuma izgradnje u svojini Grada Kragujevca poseduju polise osiguranja, poput nove zgrade Hitne pomoći i zatvorenog bazena.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');