Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Formiraju se odeljenja za otkrivanje korupcije
 
 

Formiraju se odeljenja za otkrivanje korupcije

U višim javnim tužilaštvima u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu i Nišu biće formirana nova odeljenja za otkrivanje i procesuiranje korupcije.

 

Prema Nacrtu novog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, posebna služba za suzbijanje ovog krivičnog dela biće formirana pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, sa odeljenjima u pomenutim gradovima.

Javnost će o novom zakonu biti informisana posle 5. septembra, a u Tužilaštvu će biti formirane i službe finansijske forenzike. Njihov zadatak je da pomažu javnom tužiocu u analizi tokova novca i finansijskih transakcija.

Takođe, formiraće se i ''Službenici za vezu'' koji će dostavljati podatke tih organa i organizacija Tužilaštvu za organizovani kriminal i posebnim tužilaštvima za suzbijanje korupcije.

foto:aecr.eu

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');