Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Akcija: Sačuvajmo uspomenu na naše pretke
 
 

Akcija: Sačuvajmo uspomenu na naše pretke

Grupa entuzijasta iz Kragujevca i Niša prikuplja fotografije predaka koji su učestvovali u Prvom svetskom ratu. U tome im pomaže Savez potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine.

slavni preci.jpg - 111.77 Kb

Ova akcija traje već godinu dana, a organizatori kažu da su rezultati premašili sva očekivanja. Autor sajta slavnimprecima.rs je uputio javni poziv, na koji je do sada stiglo preko 4000 fotografija.

Osim toga, potomci su slali i lične predmete, dnevnike, pisma i dokumenta boraca. Ovu akciju je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova, kao i Pravoslavna crkva, koja je i prenela javni poziv u dijaspori. Ukoliko imate materijal i želite da sačuvate uspomenu na pretke, pošaljite na pomenuti sajt. Materijal će se prikupljati do 2018. godine, a posle toga će biti predan na čuvanje državnim institucijama.

foto: славним-прецима.срб

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');