Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac nagrađen od Saveta Evrope
 
 

Kragujevac nagrađen od Saveta Evrope

Grad Kragujevac je dobio nagradu Saveta Evrope za najuspešniji program u inkluziji Roma u obrazovni sistem.

kragujevac 78.jpg - 15.11 Kb

Osim Kragujevca, nagrađeni su i italijanska regija Ređo Emilija, belgijski grad Gent, kao i prestonica Španije Madrid. Konkurs je organizovao Sekretarijat Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, a prvo mesto je osvojio Gent, dok su Kragujevac i Ređo Emilija na drugom mesto. Trećeplasirani je Madrid. Dodela nagrada je zakazana za 21. Oktobar u Strazburu.

Projekat Snažni od početka, čiji je nosilac Centar za interaktivnu pedagogiju regije Ređo Emilija, realizovan je u saradnji grada Kragujevca i Obrazovno-kulturne zajednice Roma Romanipen. Bavi se unapređenjem roditeljskih veština i kućnog okruženja za učenje i razvoj dece.

foto:kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');