Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Veliki školski čas u Šumaricama
 
 

Veliki školski čas u Šumaricama

Manifestacija Veliki školski čas, koja se tradicionalno održava kod Spomenika streljanim đacima u kragujevačkim Šumaricama, počeće u 11 sati.

Pre velikog školskog časa, kraj spomenika ''Petom tri'', biće služen moleban. Ovoj antiratnoj manifestaciji prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Veroljub Arsić potpredsednik Narodne skupštine Srbije, Bratislav Gašić, ministar odbrane, kao i državi sekretar Ministarstva za rad zapošljavanje socijalna i boračka pitanja Dragan Popović. Svoje prisustvo potvrdili su i ambasadori kine, Nemačke, Slovačke, Francuske, Palestine, Bosne I Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Ruske Federacije i Belorusije.

Takođe, u Šumaricama će biti i brojne inostrane i domaće delegacije sa kojima Kragujevac neguje pobratimske veze. Ove godine po prvi put biće izvedeno prozno delo pisca Vidosava Stevanovića, koje je dramskom izvođenju prilagodio i režirao gostujući reditelj Jano Čanji. U programu pod nazivom Između neba i zemlje nastupiće kragujevački glumci. Prvi put Veliki školski čas biće preveden na znakovni jezik, kako bi manifestaciju mogla da prate i lica sa oštećenim sluhom.

foto: vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');