Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Obeležen Dan primirja u Kragujevcu
 
 

Obeležen Dan primirja u Kragujevcu

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležen je 11. novembra u Kragujevcu odavanjem pošte stradalima kraj Spomenika palim Šumadincima. Predstavnici Grada, Garnizona, Udruženja potomaka ratnika, SUBNOR-a, Rezervnih vojnih starešina i drugih udruženja i organizacija, položili su vence u znak sećanja na preko 470 poginulih Kragujevčana u Prvom svetskom ratu.

Veliki rat završen je pre 97 godina i ovaj dan u celom svetu i kod nas obeležava se kao Dan primirja. Primirje je u Francuskoj, u specijalnom vagonu Ferdinanda Foša potpisala Nemačka sa silama Antante. Kragujevčani su odali počast stradalim sugradjanima u Velikom ratu kraj Spomenika palim Šumadincima. U Kragujevcu su se kraj Spomenika palim Šumadinicima okupili predstavnici Grada, Garnizona, boračkih organizacija i udruženja kako bi odali počast svojim precima koji su dali život u Velikom ratu.

Minutom ćutanja odata je pošta svim stradalima u Prvom svetskom ratu, a učesnici su se podsetili i ratnih podviga velikih srpskih vojskovodja Radomira Putnika i Stepe Stepanovića.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');