Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zakazana 34.sednica Skupštine grada
 
 

Zakazana 34.sednica Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević i zamenik predsednika Slavica Kominac održali su konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je predsednik Milan Urošević zakazao 34. sednicu gradskog parlamenta za petak 27.novembar sa početkom u 9 časova.

Najvažnija Odluka koja će se naći pred odbornicima gradskog paralmenta, na predstojećoj sednici, je Odluka o drugom rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2015.godinu. Skupštine grada razmatraće i predlog Odluke o usvajanju Strategije socijalne zaštite grada Kragujevca za period 2015-2019.godine kao i predlog plana generalne regulacije ''Naselja Beloševac i Ždraljica'' kojim će biti uređeno porodično stanovanje u ovom delu grada. Odbornici će razmatrati i predlog Odluke o davanju poslovnog prostora u zakup. Ova Odluka predviđa da se menja deo kojim se na samoj licitaciji za poslovni prostor pored depozita daju i sredstva obezbeđenja u visini šest mesečnih zakupnina. Ubuduće, ukoliko ova Odluka dobije saglasnost gradskog parlamenta, na samoj licitaciji neće biti sredstava obezbeđenja već svako ko izlicitira poslovni prostor tek nakon toga treba da obezbedi sredstva obezbeđenja u visini tri mesečne zakupnine.

Odbornici Skupštine grada trebalo bi da daju i saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja Gradske stambene agencije i JKP ''Čistoća'' koje proizilaze iz drugog rebalnsa gardskog budžeta. Na 34.sednici gradskog parlamenta naći će se i predlog Odluke o aktivnostima vezanim za realizaciju Ugovora o prodaji Javnog preduzeća Radio televizija Kragujevac. Naime, nakon privatizacije Radio televizije Kragujevac Skupština grada doneće Odluku kojom se stavlja van snage osnivački akt ovog preduzeća.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević obavestio je šefove odborničkih grupa da je uputio dopis Radio televiziji Kragujevac u kome je zatražio informaciju o tome da li će i ubuduće direktno prenositi sednice Skupštine grada s obzirom da je u međuvremenu došlo do privatizacije ovog medija. ''Od glavne urednice televizije Kragujevac dobio sam informaciju da će predstojeću sednicu Skupštine kao i najmanje dve koje planiramo za decembar TV Kragujevac, kao i do sada, direktno prenositi'' rekao je Urošević. Konsultacijama sa predsednikom i zamenikom predsednika Skupštine grada, Milanom Uroševićem i Slavicom Kominac, prisustvovali su predstavnici svih odborničkih grupa u gradskom parlamentu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži