Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Svečano otvaranje 7. Medjunarodnog sajma Turizma I seoskog turizma
 
 

Svečano otvaranje 7. Medjunarodnog sajma Turizma I seoskog turizma

Svečano otvaranje 7. Medjunarodnog sajma Turizma I seoskog turizma, najavljeno je danas četvrtak 26.11.2015. god u 12.00 casova, u hali Šumadija sajma.

Promocija „Zlatne ruke Šumadije“ u petak, 27. novembra, u 17 časova na štandu “Centralne Srbije”, biće održana promocija raznovrsnih proizvoda udruženja žena, vinara, voćara i etno restorana, ovog regiona. Udruženje žena “Zlatne ruke Batočine”, na mini modnoj reviji, predstaviće ručno rađene odevne predmete. Na istoj modnoj reviji učestvovaće i Udruženje žena “Moravska šarenica” sa heklanim haljinama i suncobranima, kao i šalovima, kapama, pončom i drugim modnim detaljima za zimu. Turistička organizacija opštine Rekovac promovisaće gastro ponudu u saradnji sa Udruženjem žena “Zlatne ruke Levča” i Udruženjem žena “Levčanke” kao i proizvode Vinarije “Levač”. Turistička organizacija Rače, predstaviće Amatersko pozorište izvođenjem jednog dela komada “Gospođa Ministarka”, Folklornoi ansambl KC “Radoje Domanović”, Udruženje voćara “Vožd”, i domaćinstvo “Ivanović”, koje se bavi proizvodnjom slatke i slane zimnice.

U ime TO Rača, Ljuba (Brka) Ognjanović, prisutnima će održati zdravicu. Turistička organizacija Topole predstaviće seoska domaćinstva, koja se bave turizmom, Udruženje žena ,,Oplenac”, i potencijale vinskog puta Šumadija, gde će samostalnu promociju sa degustacijom imati vinarija ”PIK Oplenac”. Na promociji ,,Zlatne ruke Šumadije”, Turističku organizaciju Knića predstavljaće, motel “Euro gaj”, proizvodima svoje etno kuhinje.

Prezentacija Trgovinsko ugostiteljske škole

Na sedmom „Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma“ i „Trećem prodajnom sajmu zimnice i domaće radinosti“, na štandu Gradske turističke organizacije “Kragujevac”, zapaženu ulogu imaće učenici Trgovinsko ugostiteljske škole „Toza Dragović“. Kuvari i kulinarski tehničari, učenici treće godine ove škole, tokom prvog dana, posle otvaranja, prikazaće prisutnima kako se flambiraju breskve i palačinke. Posetioci će tokom svih ostalih dana sajma moći da gledaju kako se voće i povrće ukrašava za posluženje, trenutno veoma popularnom „karving“ metodom.

Za koktel zatvaranja sajma, pripremiće slano posluženje, a biće angažovani i mladi konobari ove škole. Učenici trećeg i četvrtog razreda tokom Sajma volontiraće na štandovima i posluživati tokom njihovih prezentacija i tokom stručnih programa u medija centru, kojima izlagači prisustvuju, kao i tokom vodičke ture, na koju izlagači idu u organizaciji GTO „Kragujevac“. Tako će tokom ova tri dana na Sajmu biti oko stotinu vrednih učenika ove škole, koja je stalni saradnik GTO „Kragujevac“. U Trgovinsko ugostiteljskoj školi „Toza Dragović“, ima oko 750 učenika na 14 verifikovanih smerova.

Najveće uspehe postižu kulinari, među kojima su Stefan Nikolić, Aleksandar Milanović i Marko Lazić, predvođeni Vladimirom Arsenijevićem i Vujadinom Vujadinovićem. Oni su u Alanji u Turskoj, na Internacionalnom takmičenju kulinara u konkurenciji više od 600 takmičara iz čitavog sveta, osvojili četiri srebra i jednu bronzu i time se predstavili svetskoj kulinarskoj sceni.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');