Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Inspekcija juri "divlje" taksiste
 
 

Inspekcija juri "divlje" taksiste

Gradska uprava odlučna da što pre reši problem nelegalnog prevoza putnika. Kazne za takozvane linijske prevoznike 300.000 dinara, kao i oduzimanje vozila.

Nakon višednevnih protesta legalnih taksi udruženja, gradska uprava odlučila je da počne sa uvođenjem reda, odnosno suzbijanjem nelegalnog prevoza putnika po ceni autobuske karte. Dok legalni taksisti nastavljaju sa svakodnevnim protestima, iz gradske uprave poručuju da će nadležne inspekcije kontrolisati sve prevoznike, a organizovan je i rad u dve smene. Reč je o problemu koji je, po nekima, bio svojevrsni socijalni ventil, a s druge strane nanosi veliku štetu onima koji plaćaju dažbine. - U okviru pojačane kontrole taksi prevoza, Inspektorat za saobraćaj i puteve organizovao je rad u dve smene - saopšteno je u petak iz Odeljenja za poslove informisanja grada.

Član gradskog veća za privredu Dalibor Jekić kaže da zakon ne poznaje takozvani linijski prevoz i da je namera gradske uprave da taj vid prevoza iskoreni, ali i druge nepravilnosti u taksi prevozu. - Nezadovoljstvo legalnih taksista ovom konkurencijom je opravdano i mi ćemo se sa tim ozbiljno boriti u narednom periodu. Svesni smo činjenice da nelegalni linijski prevoz nanosi ogromnu štetu legalnim prevoznicima, ali i javnom gradskom prevozu, a šteta se procenjuje na preko deset miliona dinara - navodi Jekić. Iz gradske uprave uputili su apel svim prevoznicima koji se bave nelegalnim linijskim prevozom da što pre uđu u legalne tokove. Time bi izbegli kazne koje su oko 300.000 dinara, kao i oduzimanje vozila.

ILEGALCI IMAJU STALNE PUTNIKE

Jedan od nelegalnih linijskih taksista priča da vozi na relaciji Kragujevac - Kraljevo i da je to njegov način da zaradi jer je ostao bez posla. Kaže da ima redovne putnike i da im je obezbeđen komfor i sigurnost, za razliku od vožnje u dotrajalim autobusima. Cena karte je ista kao i u autobusu, uz napomenu da putnici ne moraju da plaćaju staničnu uslugu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži