Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Usvojena Odluka - 2016. Godina Univerziteta i knjige
 
 

Usvojena Odluka - 2016. Godina Univerziteta i knjige

Odbornici Skupštine grada su na jučerašnjem zasedanju jednoglasno prihvatili odluku o proglašenju 2016. godione - Godinom Univerziteta i knjige u Kragujevcu.

Naredne godine obeležava se 40 godina od osnivanja Univerziteta u Kragujevcu, 170 godina od Čitališta i 150 godina od osnivanja biblioteka u Kragujevcu. Godina Univerziteta i knjige biće obeležena programima koji će afirmisati institucije visokog školstva, knjigu kao medij, književno stvaralaštvo, knjižarstvo i izdavačku delatnost i njihov značaj za razvoj građanskog društva, nacionalni i kulturni identitet.

U obrazloženju odluke koju su prihvatili odbornici gradskog parlamenta se navodi da će programi posebno promovisati istorijski doprinos afirmaciji ovih vrednosti koji je dao Kragujevac kao zavičaj moderne srpske države.

Marketing Koncept grupa je pokrenula besplatan servis eKnjiga online koji je u razvoju. Kako je saopšteno iz upravnog odbora pomenute grupacije, eKnjiga online ima za cilj da promoviše elektronsko izdavaštvo knjiga koje će posetioci moći da čitaju online preko svih uređaja sa internet konekcijom. Ova usluga čitaocima će biti besplatna, a autori knjiga će imati priliku da objave knjigu bez troškova štampe.

foto: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');