Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Popis nezakonito izgrađenih objekata počinje 1. februara
 
 

Popis nezakonito izgrađenih objekata počinje 1. februara

Gradsko veće na održanoj sednici usvojilo je odluku o sprovođenju popisa nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Кragujevca kojim će biti obuhvaćeni svi nezakonito izgrađeni objekti ili delovi objekata (pomoćni, glavni, septičke jame, bunari, cisterne za vodu, golubarnici, komunalna infrastruktura) i drugi u skladu sa zakonom. Popis nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Кragujevca počinje 1. februara i trajaće do 27. novembra 2016. godine.

Gradsko veće grada Кragujevca obrazovalo je danas i devetočlanu Кoordinacionu komisiju za sprovođenje postupka ozakonjenja objekata na teritoriji grada Кragujevca, koja će biti nosilac celokupnog posla. Кoordinaciona komisija će obrazovati komisije za popis nezakonito izgrađenih objekata - popisne komisije, kao i pomoćna i operativno - tehnička radna tela za obavljanje poslova popisa objekata na terenu. Gradsko veće na današnjoj sednici usvojilo je nacrt programa raspodele sredstava zdravstvenim ustanovama za sprovođenje društvene brige za javno zdravlje na nivou grada. Usvojeni su i pravilnici o odobravanju i finansiranju programa i projekata udruženja iz oblasti privrede, zatim projekata kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, pravilnik o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekta, programa i manifestacija u kulturi.

Na održanoj sednici usvojena su još tri pravilnika: o postupku dodele sredstava za realizaciju programa, projekata, manifestacija i aktivnosti u oblasti omladinske politike, zatim finansiranju odnosno sufinansiranju projekata udruženja koji su od javnog interesa za grad, kao i pravilnik za realizaciju programa udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja. Na sednici je data saglasnost Gradskoj upravi za imovinu da sa zakupodavcem Privrednim društvom Sobovica zaključi Ugovor o zakupu poslovnog prostora koji se nalazi u Resničkoj ulici u Cerovcu za potrebe formiranja poslovne jedinice Direkcije za nacionalne referentne laboratorije. Saglasnost je data i Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj da zaključi ugovor sa izabranim ponuđačem ''Beopotez'' iz Beograda radi izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju objekta dečije odmaralište Кopaonik.

Gradsko veće usvojilo je i predlog rešenja o obrazovanju Radne grupe za pripremu dokumentacije za ispunjenost kriterijuma grada Кragujevca za članstvo u regionalnoj mreži jugoistočne Evrope gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem - BFC SEE.

foto: Zgrada Suda, Kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži