Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Objavljen javni poziv za Đurđevdansku nagradu za 2015.godinu
 
 

Objavljen javni poziv za Đurđevdansku nagradu za 2015.godinu

Negujući tradiciju obeležavanja Đurđevdana - Dana grada i ove godine raspisan je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti tokom 2015.godine.

 

Ovom nagradom želimo da afirmišemo Kragujevac i pojedince, koji vredno rade i stvaraju - rekao je na konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Milan Urošević. On je podsetio i da se Đurđevdanska nagrada dodeljuje pojedincima i institucijama za najvrednija dela u oblasti privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera kao i drugim oblastima značajnim za Grad.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević istakao je i da najviše priznanje grada Kragujevca, od 2006.godine kada je nagrada ustanovljena, dobilo 63-oje naših sugrađana koji su, kako je rekao, u različitim oblastima, ostavili kvalitetne i vredne sadržaje nama, našem gradu i generacijama koje dolaze. “Koristim ovu priliku da pozovem sve Kragujevčane da kandiduju institucije i pojedince za koje smatraju da su zaslužni da ponesu jedno ovakvo priznanje. Ne sumnjam da će i ove godine biti dosta predloga jer Kragujevac ima puno vrednih, talentovanih i kvalitetnih ljudi na svim poljima društvenog delovanja.

Kandidujte one za koje smarate da su najbolji i da su njihova dela vredna priznanja Duđervanska nagrada grada Kragujevca“, poručio je Urošević. Pravo predlaganja kandidata za Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca za 2015.godinu imaju sva pravna i fizička lica a predloge treba dostaviti u pisanoj formi sa obrazloženjem, najkasnije do 1.marta neposredno ili putem preporučene pošiljke na adresu kancelarija 203/II Skupštine grada.

Predsednik Odbora za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Jasmina Ljubisavljević istakla je da svaki predlog treba da sadrži podatke o autoru-kandidatu i delu koje se predlaže, rezultate rada kandidata i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže. “Uz predlog se dostavlja i delo koje se predlaže ili odgovarajuća dokumentacija, ako po prirodi stvari delo nije moguće dostaviti“, rekla je Ljubisavljevićeva i dodala da će lista predloženih kandidata, u roku i na način utvrđen Odlukom biti objavljena najkasnije do 25.marta 2016.godine.

foto: Kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');