Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac u 2016. daje deset miliona dinara onima koji žele da započnu sopstveni biznis
 
 

Kragujevac u 2016. daje deset miliona dinara onima koji žele da započnu sopstveni biznis

Gradsko veće Kragujevca usvojilo je program za podsticaje i program subvencija privredi u tekućoj godini, objavljeno je na sajtu Grada Kragujevca.

 

Za unapređenje privrednog ambijenta planirano je deset miliona dinara, podršku postojećoj privredi 2.750.000 dinara, za podsticaje razvoju preduzetništva deset miliona, finansijsku podršku lokalnom ekonomskom razvoju devet miliona i unapređenju auto-taksi prevoza putnika 23.600.000 dinara.

Za podsticaj preduzetništva odnosno započinjanje sopstvenog posla na osnovu konkursa planirano je 8.800.000 a za podsticaj seoskog turizma 1.200.000 dinara. Kada je reč o subvencijama, s obzirom na to da je grad Kragujevac u postupku preuzimanja privrednog društva "Centar za strna žita", planirano je blizu 80 miliona dinara. Druga subvencija se odnosi na "Šumadija sajam" u iznosu od 75 miliona dinara.

foto: Kupindo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži