Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Podrška omladinskim projektima od milion dinara
 
 

Podrška omladinskim projektima od milion dinara

17. februara na zvaničnom sajtru grada Kragujevca objavljen je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike, koji će trajati dve nedelje. Sredstva u iznosu od 1 000 000 dinara će biti obezbeđen iz budžeta grada za 2016.godinu

oaoa.jpg - 127.38 Kb

Ovo je prilika zaudruženja i organizacije koje se bave mladima da konkurišu za sredstva iz budžeta grada koja su namenjena za podršku njihovim projektima. Konkurs je namenjen i onim projektima koji su već dobili podršku iz nekog drugog izvora finansiranja, pa je potrebno obezbediti dopunsko finansiranje.

Suština konkursa je da se sistemski podrži rešavanje problema mladih jeste da se ovaj konkurs u potpunosti oslanja na strateški dokument a to je Lokalni akcioni plan za mlade.

-Ono što je nama veoma bitno je relevantnost projekta, što znači da on stvarno nešto menja u životu mladih ljudi, a druga komponentna je masovnost, što znači da je projektom obuhvaćen veći broj mladih - objašnjava Turković navodeći da je broj mladih u Kragujevcu 38 000 što se odnosi na populaciju od 15-30 godina starosti ne računajući i studente koji dolaze u grad.

Projekti kojima udruženja i organizacije mogu da konkurišu mogu se odnositi na sledeće oblasti života mladih: unapređenje tehničkih, infrastrukturnih i profesionalnih kapaciteta centara i ustanova koji se bave obrazovanjem, učešće u međunarodnim projektima, povećanje zapošljivosti mladih, volonterizam, jačanje aktivizma, unapređenje informisanja mladih o mladima, promocija sadržaja za mladeprevencija bolesti i promocija zdravljai zdravih stilova života, infrastrukturna rešenja i tehničko opremanje za socijalnu uključenost mladih, kampanje i akcije za povećanje nivoa socijalne uključenosti mladih iz osetljivih grupa i bezbednost mladih.

Izvor: kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');