Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sindikat Fijata poziva Vučića
 
 

Sindikat Fijata poziva Vučića

fiat_pogon.jpg - 12.75 KbPosle prve pauze ove godine od osam radnih dana zbog nedostatka posla, radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu ponovo su na radnim mestima.

U sindikatu fabrike je rečeno da se radnicima ovo odsustvo plaća 65 odsto. "Prošle godine smo imali 84 dana plaćenog odsustva zbog nedostatka posla, a sigurni smo da će i u ovoj godini biti još takvih pauza" rekao je predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković. On je upozorio da kada Fijat prekine proizvodnju, onda stanu i njegovi kooperanti u Kragujevcu, a to znači probleme za oko 5.000 radnika. Markovic je naveo da je jedini izlaz u početku proizvodnje drugog Fijatovog modela vozila u Kragujevcu, jer bi potencijalni izvoz na tržište Rusije i Kazahstana, o čemu se u poslednje vreme govori, bio samo kratkog daha.

"Ponovo pozivamo premijera Srbije, Aleksandra Vučića, da dođe u fabriku u Kragujevcu, kao i da se na najvišem vrhu razgovara o perspektivama proizvodnje u Kragujevcu", rekao je Marković. On je ponovio da država Srbija koja ima 33 odsto udela u kapitalu fabrike mora ozbiljno da se uključi, odnosno da ovlasti svog predstavnika za razgovore sa čelnicima Fijata. Marković smatra da je predstavnik u Nadzornom odboru od pet članova Neda Galić, samo ime na papiru.

U kragujevačkoj fabrici se, uz rad u tri smene, dnevno proizvodi 660 vozila, odnosno mesečno sa trake siđe više od 13.000 Fijatovih automobila.

Izvor: Beta.rs

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');